Top Social

rakas joulupukki...

keskiviikko 3. joulukuuta 2014
PicMonkey Collage2 Tänä jouluna en olisi halunnut lukea yhdenkään hemmotellun lapsosen (lue: nykyään jo aikuisen tai vähintään 15-vuotiaan) lahjalistaa. "Uudet Iittalan Teema-astiastot olisi kyllä kivat kun edelliset on jo 2v vanhat, lahjakortteja joulualeihin olisi kiva myös saada, eikä uudet kosmetiikkatuotteetkaan olisi pahitteeksi" Mutta kuinka kävikään.

Blogeissa tähän aikaan vuodesta joululahjalistojen kokoaminen on yksi suurimmista hittipostauksista. Hauskaahan se on toisaalta lueskella muiden toiveita, mutta olen lopen kyllästynyt siihen että niitä kirjoittelee aikuiset ihmiset. Onko joulun odottamisen kannalta todellakin tärkeintä miettiä, mitä uutta ja kivaa sieltä pukin kontista löytyisi tänä vuonna? Ymmärrän pienet lapset lahjalistojensa kanssa, koska noh, lapset ovat lapsia, mutta onko se lapsena kutkuttavan jännittävä lahjojen jakaminen ihan todella aikuisellekin ihmiselle joulun kohokohta? Tässä kohtaa joulu alkaa jo menettää makuaan.
PicMonkey Collage Ja sinä, joka olet tällaisen postauksen blogiisi raapustanut, ei tämän tarkoitus ole olla mitään moralisointia sinulle. Olen vain mielessäni pyöritellyt, kuinka pinnalliseksi koko joulu on muuttunut. Tiedän kyllä, että ihmisillä on silloin tällöin pienempiä tai suurempia tarpeita ja onhan se fiksua vinkata niistä tutuille, jotka kuumeissaan pohtivat toinen toistaan hienompia lahjavaihtoehtoja. Jossain vain menee tarpeen ja järkyttävän kuluttamisen raja.

Itse olen monena jouluna pohdiskellut joulun sanomaa. Se on meille juhlista suurin ja sitä odotetaan jo kuukautta ennen kuin kuuta nousevaa. Joulun tarkoitus on muussa kuin kristillisessä merkityksessä minulle ihanaa ja rauhallista aikaa läheisten kanssa pimeän talven keskellä, hyvää ruokaa ja ennen kaikkea rauhallinen hengähdys kaiken kiireen keskellä. Joulusta on kuitenkin tullut hurjan suuri kulutusjuhla tässä hullussa kulutusyhteiskunnassa. Harmi sinänsä, sillä joulun niin kaunis sanoma jää niiden revittyjen lahjapapereiden alle. Mitä mieltä sinä olet nykypäivän "kulutusjouluista"? Onko kaikki mennyt pahasti överiksi? Riittääkö yksi pieni ajatuksella ostettu lahja?

Ihanaa joulun odotusta kaikille!♥ 
Untitled
2 kommenttia on "rakas joulupukki..."
  1. Itse oon ihan älytön jouluhullu. Kuuntelen jo nyt joululauluja ja leivon joulutorttuja. :D Myös kaikki lahjat on jo melkein paketoitu. Rakastan ostaa muille lahjoja, ja tykkään panostaa niihin oikeesti. Lahjojen saaminenkin on toki kivaa, mutta mikään ei voita toisen hymyä ja innostusta, kun se avaa pakettinsa. :) Mutta silti mulle tärkeintä on ennen kaikkea se läheisten kanssa oleminen ja jo edesmenneiden muisteleminen. Rakastan sitä kun voi vaan olla perheen ja läheisten kanssa ja kattoo söpöjä joululeffoja ja mutustella suklaata.

    VastaaPoista
  2. Oon just samanlainen, tykkään hössöttää asioita:D Tavoitit kyllä juuri mun ajatuksen joulunhengestä:) Hyvää joulun odotusta sulle Leni:)!

    VastaaPoista

Kiitos kaikista kommeteista :)!