Top Social

Moniulotteinen blogimaailma

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015
PicMonkey Collage Heippa! Mun tietokoneen kansiot tulvii postattavaa, mutta kirjoittelu-urakkaan ei ole tuntunut löytyvän sopivaa rakoa. Mielessäni on pyörinyt kuitenkin hieman ristiriitaisia ajatuksia bloggaamisesta, joten haluan avata vähän mietteitäni.

Kuuluko lifestyle blogin olla vain täydellisiä paloja elämästä, huoliteltuja kuvia, valmiiksi pohdittuja asuja ja tuntikausia väsättyjä postauksia? Monet vaativat blogilta paljon, ennen kuin ovat valmiita klikkaamaan "liity tähän sivustoon"-painiketta. Ja ymmärrettäväähän se on: blogeja on muutaman vuoden aikana noussut kuin sieniä sateella ja siten vain parhaille ja valituille on tilaa lukulistalla. Niin se on minullakin. Joku oli kommentoinut aiheeseen liittyvään keskusteluun, että blogit ovat hänelle pakopaikka arjesta ja korvike aiemmin selatuille naistenlehdille. Kuvien on oltava kauniita ja tekstin sujuvaa, jos blogeilla aikoo täyttää naistenlehtihömpän paikan arjessa. Eikä valmiiksi suunnitelluissa asuissa ole mitään vikaa. Voihan niistä ihan yhtälailla saada inspiraatiota omaan pukeutumiseen ja vinkkejä kauden trendeistä, kuin kiireen keskeellä kuvatusta arkiasustakin.

Toisaalta blogeilta vaaditaan usein myös aitoutta, rehellisyyttä ja luonnollisuutta. Asut ovat kuvattu työpaikan viereisessä puistossa ruokatunnin aikana, kuvia on myös aamun kahvikupista ja ruisleivästä sekä postaukset ovat kirjoitettu vain hetkeä ennen julkaisua sen hetkisillä fiiliksillä. Monia kiinnostaakin bloggaajien aivan tavalliset arkiasut. Blogista välittyy aito fiilis iloineen ja suruineen. Bloggaaja kertoo rehellisesti elämänsä ihmissuhteista, yksityiselämästään ja ajatuksistaan. Onhan sellainenkin kiehtovaa ja kiinnostavaa.

Mua itseäni on viimeaikoina arveluttanut, mihin suuntaan haluaisin viedä blogiani ja ajatukset ovat hyvin ristiriitaiset. Niimpä uskon tulleeni johtopäätökseen: annan blogini muotoutua rauhassa siihen suuntaan, mihin se on menossa. Haluan kuitenkin säilyttää hyvän fiiliksen täällä! Blogi ei ole mulle oikea paikka kertoa sieluni syvimpiä ajatuksia, sillä en vain koe sitä omaksi. Tiedän, se on sama kumman tien bloggaaja sitten valitsee. joltain taholta saa kuulla valitusta. Niin se menee. Mun mielestä siis annetaan kaikkien kukkien kukkia! Blogimaailmaan tarvitaan kaikenlaisia bloggaajia, tylsäähän täällä tulisi jos tiettyjen kaavojen noudattaminen olisi pakollista. Ja mitä suunniteltuihin asuihin ja arjen keskellä napattuihin otoksiin tulee, kaikki käy. 
Untitled
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommeteista :)!