Top Social

Vinkit kirppistelijälle part 1

tiistai 8. syyskuuta 2015
Olen itse innostunut kirppiksistä muutamia vuosia sitten, ja nykyään vaatekaappini koostuukin suureksi osaksi jo kertaalleen käytetyistä vaatteista, kengistä ja asusteista. Koe nykyään olevani hyvä tekemään löytöjä ja huti ostokset ovat ihan minimissä. Kirppistelyssä on puolensa: on ihanaa löytää uusia ja persoonallisia juttuja halvalla, mutta toisaalta halpuus saattaa viedä mennessään, ja huti ostoksia tulee paljon. Kasasin teille muutamia vinkkejä kirppisten kiertelyyn ja siihen, mitä kannattaa oikein etsiä. 

Tsekkaa hintataso  yleensä ensimmäisenä tsekkaan pöydän tavallisen vaatteen hinnan, vaikka en olisi itse tuotteesta kiinnostunut, koska sillä näkee arviota myös muiden tuotteiden hinnoille. Jos tavallinen t-paita maksaa maltaita, siirryn suosilla seuraavaan pöytään. 

Älä etsi uutta  itse en etsi kirppiksiltä pöytiä, jotka pursuavat uusia käyttämättömiä vaatteita tai ovat selkeästi merkkihamstraajien pöytiä, sillä niissä hinnat ovat yleensä korkealla. Parhaat merkkilöydöt teen yleensä tavallisista pöydistä kaiken alle hautautuneena. 
clothesshoes
Kirppikset suorastaan pursuilevat vaatteita ja kenkiä, ja joskus niiden joukosta voi olla vaikeaa löytää yhtikäs mitään.

Etsi näitä...

...Farkut ovat loistava kirppishankinta! Kannattaa kiinnittää huomiota niihin, vaikka ne eivät äkkiseltään näytä niin houkuttavilta. Kirppiksillä on paljon farkkuja 1-5 eurolla ja ne ovat monesti hyväkuntoisia, sillä hyvät housut kestävät vuosia. Itse pidän mielummin silmät auki kirppiksellä, kuin suuntaan farkkukaupoille. Toisekseen, jos housut ovat päätyneet kirppikselle asti hyväkuntoisina käytön jälkeen, on niiden pakko olla laadukkaat!

...neuleet ja takit Neuleita ja takkeja myydään kirppiksillä todella halvalla suhteessa muuhun (ihan kuten farkkujakin). Neuleita löytyy aina paljon, kaikissa väreissä, tavallisissa ja vähän erikoisemmissa malleissa. Syysneuleen hankintaa kannattaa siis harkita kirppikseltä, sillä niitä myydään paljon 1-3 eurolla. Takit eivät tee tässä poikkeusta, olen nimittäin löytänyt takin parhaassa tapauksessa eurolla. 

...Juhlakengät ja lenkkarit Kaikki harvemmin käytettävät kengät on hyvä etsiä kirppikseltä. Korkkareita myydään paljon alle 10:llä eurolla, ja yleensä ne ovat hyväkuntoisia tai kokonaan käyttämättömiä, sillä korkkareilla kävellään niin vähän. Olen löytänyt myös useammat lenkkarit kirppikseltä ja ne ovat monesti hyväkuntoisia, sillä ne on tehty kestämään. Niken lenkkareita olen ostanut kirppikseltä kolmet ja niihin on kulunut yhteensä noin 30 euroa. 

vältä sen sijaan...

...Kulutus kengät kuten tennarit ja talvisaappaat ovat usein huonokuntoisia ja parhaat päivänsä nähneitä. Joskus sattuu löytymään hyväkuntoiset tennarit muutamalla eurolla, mutta useiten conssienkin hinta on kirppiksellä useampaa kymppiä, mikä on mun mielestä liikaa n. 50€ kengistä, jotka kuluvat nopeasti puhki. Poikkeus tosin vahvistaa säännön: kerran löysin UGG:n talvikengät 10:llä eurolla. 

...Tavalliset trikoopaidat ovat yleensä kirppareilla kalliita suhteessa alkuperäiseen hintaansa. 30 euron neule saattaa ihan hyvin maksaa vähemmän, kuin 15 euron paita. Toki ostan paljon paitoja kirppikseltä, mutta niiden varaan en laske hintojen, enkä kunnonkaan vuoksi. Monesti paidat ovat suhteellisen huonokuntoisia, sillä ne ovat kovassa kulutuksessa. Toisaalta tarjontaakin on paljon...

bagsaccessory
Miksikö ostan paljon asusteita kirppikseltä? Niissä hinta-laatu kohtaa todella hyvin ja saa todella halvalla monipuolisen vaatekaapin.

etsi näitä...

...kellot Kelloja myydään kirppiksellä naurettavan halvalla. Olen ostanut muistaakseni kolme kelloa kirppikseltä ja niihin on kulunut heittämällä alle 10 euroa yhteensä. Kellot maksavat lähes poikkeuksetta 1-3 euroa ja ovatkin siis todella edullisia verrattuna hintaan kaupassa ja muhuin kirppistuotteisiin.

...laukut Laukkuja myydään kirppiksillä älyttömän edullisesti! Olen ostanut suurimman osan laukuistani kirppikseltä, koska ne ovat kaupoissa niin kalliita, vaikka eivät olisikaan huippulaatua. Monet laukut olen ostanut 1-3 eurolla.

vältä sen sijaan...

...korut ovat kirppiksillä yleensä todella kalliita. Mielestäni 10 euron H&M:n korusta 3-4 euroa on aivan liikaa, olenko väärässä?

...huivit kulkevat käsikädessä korujen kanssa, enkä ole löytänyt kovin montaa hyvää huivilöytöä vuosien aikana. 

Tässä ensimmäiset vinkkini siitä, mitä kirppikseltä kannattaa etsiä. Onko siellä ruudun toisella puolella ahkeria kirppistelijöitä? Oletteko samoilla linjoilla mun kanssa?
Untitled
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommeteista :)!