Top Social

Tulevaisuuden unelmia

maanantai 14. joulukuuta 2015
DSC_0321
Kun aloitin lukion 2,5 vuotta sitten, minulla ei ollut hajuakaan siitä, mitä haluaisin opiskella. Tiesin, missä olen hyvä, mutta sopivan ammatin löytäminen tuntui silti mahdottomalta. Tuttujen mielestä minun kannattaisi mennä lääkikseen tai oikikseen, mutta olen aina tiennyt, ettei minusta ole terveysalalle tai juristiksi. Kammoksun verta, eikä moraalini sallisi puolustaa rikollista oikeudessa. Oikis ja lääkis eivät ole todellakaan minua varten, sillä haluan tehdä jotain luovempaa.

Noin vuosi sitten joku uskalsi ehdottaa minulle jotain muuta kuin lääkistä tai oikista. Mummoni ilmoitti, että hän on keksinyt minulle ammatin: arkkitehti. Ammatissa piirtäminen olisi vahvasti läsnä ja luovuudelle olisi paljon tilaa. Olin avoin uusille ideoille, sillä oma pääni löi totaalisen tyhjää, eikä oponikaan mielestä idea ollut lainkaan hassumpi. 

Nyt olen haudutellut ajatusta mielessäni noin vuoden verran. Tänä talvena kävin tutustumassa Tampereen teknillisessä yliopistossa, eikä minun tarvitse miettiä enää sekuntiakaan sitä, mikä minusta tulee isona. Koulu vei minut totaalisesti mennessään, ja aionkin tehdä aivan kaikkeni, että pääsisin sinne opiskelemaan. Olen tutkinut pääsykokeita niin suunnittelun kuin matematiikankin osalta, sekä tietenkin puntaroinut itseäni verrattuna pääsyvaatimuksiin. Tulevaisuus näyttää vihdoin täydellisen suunnitellulta: minusta tulee arkkitehti. 

Toki mahdollisuus, etten pääse arkkitehtikoulutukseen hengittää niskaani -Tarvitsin plan b:n. TTY:n tutustumiskäynnillä katselin eri vaihtoehtoja sillä silmällä, ja silmiini osuikin DI-opettajan koulutus. Koulutuksessa valmistutaan sekä diplomi-insinööriksi, että esimerkiksi matematiikan lehtoriksi. Opettaminekaan ei olisi minulle lainkaan huono vaihtoehto, joten laitoin koulutuksen korvan taakse.

Suunnitelmien selkiytyminen antoi paljon motivaatiota ensi kevääseen. En halua antaa yo-tulosteni hidastaa unelmiani, joten ensi keväänä laitetaan ihan kaikki peliin. Ja valmistautuminen -se alkaa än, yy, tee, NYT!DSC_0932
7 kommenttia on "Tulevaisuuden unelmia"

Kiitos kaikista kommeteista :)!