Top Social

Tyylikäs & edullinen vaatekaappi

maanantai 15. helmikuuta 2016
asu4
Oma tyylini on suuri osa minäkuvaani ja siksi todella tärkeä omassa elämässäni. Tyylini on paras työkalu kertomaan minusta itsestäni: tyylini paljastaakin minusta paljon ihmisenä. Oma budjettini opiskelijana on kuitenkin hyvin rajallinen, mutta olen tottunut siihen ja oppinut hyödyntämään sen parhaalla mahdollisella tavalla. 

Minulla ei ole mahdollisuuksia luksuslaukkuihin tai varsinaiseen shoppailuun. Mitä rahaan tulee, käytössäni ei ole kuussa montaakaan kymmentä euroa. Joulu- ja synttärirahat pyrin säästämään niin pitkälle kuin mahdollista, jotta voisin pitkin vuotta ostaa silloin tällöin itselleni jotain. Vaikka säästäisinkin kaikki ylimääräiset rahani, saisin kerätä pennosia aika monta vuotta ostamatta mitään, jotta minulla olisi varaa kalliimpaan laukkuun tai takkiin. En kuitenkaan näe rahaa esteenä itseni ilmaisulle tyylin kautta. Kun miettii, mitä oikeasti tarvitsee ja käyttää, on paljon helpompi tehdä fiksuja hankintoja. 

Olen tottunut kirppisten koluaja ja alennushaukka. Olen sitä mieltä, ettei kirppikseltä ostettu tavara ole sen huonompaa kuin kaupastakaan, kun ottaa huomioon hinta-laatusuhteen: kaupassa 40€ maksavan neuleen saa kirppikseltä helposti muutamalla eurolla. Vaikka kirppisvaatteet ovatkin usein käytettyjä ja niissä saattaa olla jotain pieniä vikoja, en näe sitä suureksi haitaksi. Mielestäni takki, jonka hinta on ollut 200€, ei menetä virkaansa, jos siitä on irronnut yksi nappi ja hintalapussa lukee viisi euroa. Kirppisvaatteita voi ostaa myös itse tuunattavaksi. Kaupasta en ikinä raaskisi ostaa vaatetta, joka ei ole kaikella tapaa täydellinen.

Kirppis on loistopaikka todellisten aarteiden löytöön: kauan himoitsemani housut tai kengät saattavat löytyä parilla eurolla. Joskus hyllystä löytyy myös tuotteita, joihin minulla ei todellakaan olisi varaa satsata normaalihintaisena kaupassa. Myös ekologinenkin näkökulma miellyttää minua: vaate on jo kerran ostettu, joten sen ostaminen kirpputorilta ei kuormita ympäristöä lainkaan. Kirppikseltäkään en osta sitä, mitä en tarvitse, mutta erilaiset tyylikokeilut ovat hauskoja. Jos löydän vaatteen, joka herättää mielenkiintoni, saatan ostaa sen kokeilumielessä, ja myydä myöhemmin eteenpäin, jos se ei löydäkään paikkaa vaatekaapissani. Joskus on käynyt toisinkin, nimittäin kokeilumielessä ostamastani vaatteesta on tullut uusi suosikkini. Kirppiksellä oman tyylin päivittäminen on siis sekä hauskaa, että edullista. 

Suosittelenkin siis lämpimästi niin luonnon kuin oman lompakonkin kannalta syventymään kirppisten ihmeelliseen maailmaan. Kirppisshoppailulla säästää pitkän pennin, jonka voi säästää mihin tahansa muuhun: vaikkapa unelmalaukkuun tai ulkomaan matkaan. 

Kiinnostaako teitä vinkit edulliseen vaatekaappiin? Mulla on suunnitteilla aiheesta oma postaussarja!
DSC_0932
8 kommenttia on "Tyylikäs & edullinen vaatekaappi"
 1. Toinen kirppisfriikki ilmoittautuu, kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 2. Joo ala ehdottomasti toteuttaa tota uutta postaussarjaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka:)! Kiva, että idea saa kannatusta :)

   Poista
 3. Tosi fiksu ja ajatuksia herättävä teksti:) Ehdottomasti lisää postauksia aiheesta!! ja aivan upea toi kuva <3

  suvimyllymaki.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Suvi, tosi ihanaa kuulla että tykkäsit!❤ suunnitteilla onkin lisää postauksia :)

   Poista
 4. Vois olla kiva jos vaikka lempparikirppiksiä kävisit läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!:) Laitan idean korvan taa :)

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!