Top Social

Kun kipu valtasi arkeni

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016
DSC_0002
Blogi on hiljentynyt pitkäksi aikaa treenirintaman osalta yksinkertaisesta syystä: olen treenannut todella vähän.

Alkuvuosi kului osaltani ahkerasti salilla, ja siellä tulikin käytyä nelisen kertaa viikossa. Fiilikseni treenaamisen suhteen oli katossa! Kehityin alkuvuoden aikana, mikä näkyi muun muassa kehonkoostumusmittauksessa, yleisessä olossani ja tietenkin sarjapainoissa. Motivaationi ei olisi voinut olla korkeammalla. Olen kokenut, että treenaaminen auttaa hyvin stressin hallinnassa, joten koin sen lääkkeeksi tämän kevään suurimpiin haasteisiini: ylioppilaskirjoituksiini. Halusin treenata kovaa ja hikoilla kunnolla. Kuntosali oli paikka, jossa sain pääni tyhjennettyä stressaavista ajatuksista - henkilökohtainen terapeuttini. 

Kaikki ei mennyt kuitenkaan niinkuin olisin toivonut. Kova treeni ja pitkien aikojen istuminen eivät olleet toimiva yhtälö, ja niskani alkoivat vähitellen kipeytyä. Niskani ovat aika ajoin olleet jumissa, joten en ottanut jäykkyydestä sen kummempaa stressiä. Päänsäryt alkoivat tulla kuvioihin iltapäivisin, minkä vuoksi lukeminen oli päivittäin lopetettava aina etuajassa, ja sekös vasta lisäsi stressiä. Loppujen lopuksi päänsärky alkoi hallita elämääni: kärsin päivittäin useita tunteja päänsärystä, useiten aina iltapäivästä nukkumaan menoon asti. Särkylääkkeet eivät auttaneet kipuun. 

Olo ei alkanut helpottamaan, joten minun oli alettava vähentää salitreeniä. Treeni ei yksinkertaisesti tuntunut hyvältä, ja särky alkoi kerta toisensa jälkeen kesken treenin, ellen kärsinyt siitä jo sitä ennen. Päätin, että asialle on tehtävä jotain, sillä terveyteni lisäksi särystä kärsisivät ylioppilaskokeeni. Varasin ajan lääkärille, jolta sain reseptin sopivampiin särkylääkkeisiin ja muita toimintaohjeita. Hieronnan ja lääkkeiden avulla olen saanut säryn vihdoin hallintaan, ja tuntuu, että elämä alkaa voittaa jälleen. En kärsi enää särystä päivittäin. 

Kun oma terveys alkaa heitellä, mielessä pyörii monenlaisia ajatuksia. Arvostan tällä hetkellä omaa hyvinvointiani entistäkin enemmän, ja olen kiitollinen jokaisesta säryttömästä päivästä. Arvostakaa tekin terveyttänne ja hyvää oloa! Koskaan ei voi tietää, milloin se pettää.
kommentti
4 kommenttia on "Kun kipu valtasi arkeni"
 1. Onneks asioilla on tapana järjestyä paremmin<3 Kohta pääset taas reenaan vanhaan tapaan ;)

  VastaaPoista
 2. Ah niskakipu on niiiin inhottavaa! >_< Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga ❤ onneksi alkaa vähitellen olo helpottamaan :)

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!