Top Social

Beauty Blender homeessa? +vinkit huoltoon

sunnuntai 29. toukokuuta 2016
DSC_0242
Somessa on viime aikoina pyörinyt paljon keskustelua supersuosittujen Beauty Blendereiden hygieenisyydestä. Olen nähnyt videoita, joissa meikkimuna leikataan auki, ja sisältä on paljastunutkin kaamea yllätys -hometta. Pelkkä ajatuskin homeisesta meikkisienestä kuvottaa, joten päätin tehdä pelottavan tutkimuksen omalle, peräti vuoden käytössä olleelle, Beauty Blenderilleni.
DSC_0216
Samaa Beauty Blenderiä suositellaan käytettävän maksimissaan kaksi kuukautta, mutta itse en ole valmis sijoittamaan meikkimunaan (joka tosin on oikeasti todella hyvä) vuodessa yli 100 euroa, joten olen yrittänyt pitää oman Blenderini hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään, ja käyttänyt sitä tietenkin täysin omalla vastuullani. Somessa vallinneen hysterian vuoksi halusin kurkistaa oman meikkisieneni sisälle samalla, kun päivitin Beauty Blenderini uuteen. Noh, miltä siellä sisällä näytti...?
Beauty Blender homehtuminen
...Ei sitten yhtään miltään! Oma Beauty Blenderini ei ole mennyt vuoden aktiivisessa käytössä miksikään. Kaikista huvittavinta on, että en ole edes pessyt meikkimunaa jokaisen käytön jälkeen, vaan keskimäärin noin kerran viikossa. Herää kysymys, että kuinka huonosti näitä somen videoiden Beauty Blendereitä on oikein huollettu, jos se on minulla aivan moitteettomassa kunnossa, vaikka olen käyttänyt sitä kuusi kertaa niin kauan kuin suositellaan, sekä lisäksi pessyt harvemmin kuin suosituksissa sanotaan aivan tavallisella käsisaippualla. Missä sitten on BB:ni pitkän iän salaisuus?

Vinkkini Beauty Blenderin pesuun ja huoltoon:

 • Kaikista tärkeintä on, että antaa meikkimunan kuivua rauhassa huokoisella alustalla, kuten pyyhkeen yms päällä. Älä sullo Beauty Blenderiä meikkipussiin muhimaan heti pesun jälkeen.
 • Anna sienen kuivua käyttöjen välissä kunnolla. Itselläni on käytössä kaksi sientä, joten voin vuorotella niiden välillä, jotta sienet ehtivät kuivua aina läpikotaisin. Jos sieni ei koskaan kuivu aivan kokonaan, en yhtään ihmettele, jos sen sisällä alkaa kasvaa esimerkiksi hometta.
 • Beauty Blenderin pesu on helpointa, kun meikkivoide on kuivunut siihen, eikä heti käytön jälkeen, kun meikkituote on vielä märkää. En tiedä mihin tämä perustuu, mutta olen itse huomannut (ja monet muutkin ovat!), että meikkivoide lähtee silloin kaikista kivuttomimmin.
 • Älä "hankaa" Beauty Blenderiä sormella, koska silloin sen pinta rikkoutuu helposti. Kaikista turvallisin tapa pestä sieni on laittaa saippuaa kämmenelle ja pyöritellä sientä siinä kevyesti, jonka jälkeen puristella sitä juoksevan veden alla. Tämä pitää toistaa usein tosi monta kertaa. 
beauty blender homehtuminen
Näillä helpoilla vinkeillä Beauty Blenderini on pysynyt moittettomassa kunnossa, ja olen saanut siitä hyötyä koko rahan edestä. Muistutan kuitenkin, että Beauty Blenderin käyttäminen kauempaa kuin kaksi kuukautta ei ole suositeltavaa. Näillä vinkeillä kuitenkin takaat itsellesi rauhalliset yöunet järkyttävien Blender-videoiden jälkeen :D

Kertokaa te: Oletteko tutkineet omat meikkisienenne ja millaisin tuloksin?
2 kommenttia on "Beauty Blender homeessa? +vinkit huoltoon"
 1. Mä en ole tutkinut, mutta on tehnyt mieli, juuri näiden videoiden jälkeen. Ajattelin kesällä satsata uuteen BB:seen ja sen jälkeen leikata ton vanhan! Saa nähä mitä paljastuu :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkiminen oli vähän pelottavaa kaikkien netissä liikkuneiden videoiden jälkeen :D Parasta on kuitenkin se, että huomasin, että olen toiminut ilmeisimmin oikein BB:n huollossa. :) Ja toisaalta jos jotain löytyy niin tietää muuttaa toimintaa :)

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!