Top Social

Pahinta on yo-tulokset

tiistai 24. toukokuuta 2016
DSC_0221
Pahinta on, kun yrittää niin kovasti, mutta epäonnistuu. Kun tsemppaa itseään lukemaan vielä pari tuntia sillä verukkeella, että palkka kovasta työstä maksetaan kyllä. Kun väsyneenä koetilanteessa yrittää vielä kerran, eikä luovuta niin pitkään, kun aikaa on jäljellä. Ei sitten ikinä luovuta.

Pahinta on, kun uurastusta ei palkitakaan. Miten olenkin aina näin vaativa itselleni? Vaikka lähdettyäni kirjoitussalista viimeistä kertaa melkein kaksi kuukautta takaperin vannoin itselleni, että tämä tulee riittämään, fiilikset ovat aivan toiset nyt tulosten tultua. Tein kyllä varmasti parhaani -ja sehän tässä onkin pahinta.

Pahinta on, että yritin kaikkeni. Jos en olisi yrittänyt, epäonnistuminen olisi helppo selittää itselleni: en yrittänyt tarpeeksi, minusta olisi ollut siihen, _jos_ olisin yrittänyt. Mutta minä kun yritin, yritin niin paljon kuin pystyin. Tässä on nyt se, mihin minun taitoni riittävät.

Pitäisi olla ylpeä, mutta olo on ollut pettynyt siitä lähtien, kun luin tulokset. Olen kuullut monen suusta, että hyvät tuloksethan ne ovat, mutta tiedän itse, että ne ovat alle oman tasoni. Kaikki on suhteellista. Suhteessa työmäärääni kolmen vuoden aikana (ja jo koko peruskouluni aikana!) ja luku-urakkaani ennen lopullista koetta, ne eivät ole huipputuloksia.

Kaikki varmasti haluavat nyt tietää millaisia ne tulokset ovat: äidinkieli E, pitkä matikka E, englanti C ja lyhyt saksa M. Kelpo paperit siis, kun niihin vielä lisätään syksyn ruotsin ja kemian E:t. Siksi harmittaakin, että olen niin pettynyt. Minun pitäisi varmasti miettiä enemmän esimerkiksi sitä faktaa, että en kirjoittanut edes itselleni helppoja aineita ja päästänyt itseäni siinä(kään) helpolla.

Tämä lukio oli joka tapauksessa tässä: en ole menossa korottamaan arvosanojani, vaan sulattelen niitä nyt pari päivää ihan rauhassa. Enköhän paina ylpeänä lakin päähäni 4.6.2016! Tulokset ovat varmasti sulateltu siihen mennessä. Nyt vaan ilolla kohti kesää!
6 kommenttia on "Pahinta on yo-tulokset"
 1. Pystyn nii samaistuun tohon. Ite sain kans ihan hyvät paperit (muitten mielestä ainakin). Onhan se EEEEB rivi ihan hyvä mut ite en vaa voi olla tyytyväinen vaikka kans kaikkeni annoin kirjoituksille. Mutta enköhän mäkin sit 4.6 pysty lakista iloitseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku samaistuu, vaikka onkin tosi harmi, ettet säkään ollut tyytyväinen tuloksiin, vaikka ne ovat oikeasti ihan huiput! Kauheetahan se on juuri silloin, kun on antanut ihan kaikkensa. Mutta uskon nyt, että kaikki vaiva ei ollut turhaa. On hienoa, että pystyy omistautumaan ja mulle on tärkeintä, että nimen omaan antaa kaikkensa eikä luovuta. Ollaanhan ylpeitä itsestämme :)<3! Epäonnistujiahan ovat vain luovuttajat:)

   Poista
 2. Ole ylpeä itsestäsi! Onhan esimerkisi E pitkästä matematiikasta aivan mahtava suoritus. :) Yo-tulokset vaikuttavat toki (jonkin verran) opiskelupaikan haussa, mutta kunhan olet päässyt yliopistoon sisään, ei yo-tuloksilla ole enää mitään merkitystä. Upeaa lakkiaispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Ja olet ihan oikeassa: mun pitää olla ylpeä itsestäni! Tärkeintähän tässä kohtaa on opiskelupaikka, ylppärit ovat vain välietappi. Onneksi paikkoihin, joihin pyrin vaikuttavat paljon myös pääsykokeet, joten mikään ei jää pelkistä yo-tuloksista kiinni:) Kiitos paljon sulle <3

   Poista
 3. Muistan itsekin tuon - miulla jäi moni aine pisteen päähän paremmasta. Kyllä harmitti! Toisaalta jälkiviisaana voin sanoa, ettei opiskelemaan päästyä kukaan enää muista tai kysy yo-arvosanoja. Se on tavallaan huojentavaa, yliopistossa voi tosiaan aloittaa aivan puhtaalta pöydältä. :) Niin ja hei kiva blogi ja tsemppiä pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä!❤ Mullakin alkaa olla jo katse uudessa opiskelupaikassa ja yo-tulosharmistus alkaa lievenemään:) Se on ihan mahtavaa, että pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä, aika ajoin sellaista kaipaa:) Kiitos kivasta kommentista Katariina❤

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!