Top Social

Älä tee näin

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016
Musta on lähiaikoina tuntunut, että joka tuutista puskee ohjeita, kuinka kuuluisi pukeutua tai meikata. Kaikenaikainen ohjeistaminen alkaa käydä hermoille, joten listasin kuulemiani ja lukemiani ohjeita, joita en todellakaan jaksa noudattaa. Pukeudun ja meikkaan mielummin niin kuin itse hyväksi koen.
outfit details
"Älä käytä maksimekkoja tai pitkiä haalareita, jos olet lyhyt, sillä ne lyhentävät"
Mutta rakastan maksimekkoja ja -haalareita, ja mitä sitten vaikka näyttäisin lyhyeltä -minähän olen lyhyt enkä siitä muuksi muutu.

"Älä käytä sinistä luomiväriä, jos olet sinisilmäinen"
Käytämpäs, esimerkiksi wanhojen tansseissa, koska sävy sopi pukuuni ja hiuksiini täydellisesti.
outfit
blazer H&M (2nd hand)
top H&M 
pants Bull & Bear (2nd hand)
ballerinas New Yorker (2nd hand)
bag New Yorker (2nd hand)
necklace Guess
wristlet Glitter 
earrings H&M


"Kapeakasvoiselle sopii parhaiten lyhyet hiukset"
En pidä lainkaan lyhyistä hiuksista itselläni. Haluan pisimmät mahdolliset, ja mielestäni nämä sopivat minulle täydellisesti.

"Valkoinen ja vaaleat sävyt sopivat parhaiten ruskettuneen ihon kanssa"
Ihoni ei rusketu kovin helposti, enkä sitä paitsi viihdy auringon porotuksessa. Vaaleat sävyt kuten valkoinen ja vaaleanpunainen ovat kuitenkin suosikkejani, joista en luovu.

outfit
"Älä meikkaan samanaikaisesti tummia silmiä ja tummia huulia, se saa näyttämään vanhalta"
Joskus meikatessa tulee sellainen olo, että haluankin käyttää tumminta huulipunaani juuri tänään, vaikka taioinkin hetki sitten itselleni mustanpuhuvan smoky eyen. Ei, enkä mielestäni näyttänyt vanhalta.

"Midipituus tai vajaamittaiset vaatteet eivät sovi lyhyille"
Rakastan midihameita, so what?
outfit
"Jos hartialinja on leveämpi kuin lantio, kannattaa käyttää leveitä alaosia, kuten kellohameita"
En tykkää kellohameista. Rennot ja löysät alaosat menevät kyllä, muutta kellohameista en piittaa (ja kuitenkin heti huomenna kumoan tämänkin mielipiteeni ja puen kyseisen hameen...Mutta mitä sitten?)

"Jos on lyhyt kaula, ei kannata käyttää roikkuvia korvakoruja" 
Ah, juuri kun olin ehtinyt ihastua uusiin roikkuviin tasseleihin...

Siinäpä olikin ohjeita kerrakseen, jotka olen päättänyt unohtaa aivan kokonaan, koska kuka kukaan on minulle sanelemaan, mikä sopii ja mikä ei, päätän sen aivan itse.
 Tuleeko teille mieleen lisää tällaisia älyttömiä ilonpilaajia, nimittäin pukeutumisohjeita?
8 kommenttia on "Älä tee näin"
 1. "Älä käytä useampaa kuin yhtä printtiä asussa."
  "Älä pukeudu valkoiseen häihin, jos olet vieraana." Kyllä kai siitä voi loukkaantuakin, mutta mielestäni morsiamen valkoisuus ja yksinoikeus valkoisuuteen ovat vanhentuneita perinteitä, ja yksilön vapaus omaan pukeutumiseen menee nykymaailmassa sen edelle. On se morsian varmaan silti päivän tähtenä (oli hänellä valkoista tai ei tai oli vierailla valkoista tai ei).

  Kaikki pukukoodit ylipäätään.

  "x-mallinen vartalo on tiimalasivartalo, jonka muotoa pukeutumisessa haetaan" -> "alakropasta leveämmän kannattaa korostaa yläkroppaa niin etä vartalosta saadaan x-mallinen"

  "älä tee kimaltavaa meikkiä sekä silmille että huulille." Entä nykytrendi jossa matta sekä huulilla että silmissä on in?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa näin! Itse ainakin tykkään yhdistellä erilaisia printtejä ja kimalletta sekä huulille että silmiin :) Hääpukeutumisessakin se on niin paljon kiinni itse patista. Enkä ymmärrä tuota, että kaikkien pitäisi olla samanmallisia! En ymmärrä, miksi kaikkien pitäisi tavoitella tiimalasivartaloa, eikä vaan korostaa omia parhaita puoliaan :)

   Poista
 2. Ihana postaus, en tiedä huomasitko mut kirjoittelin aika samasta aiheesta itsekin tossa. Hyvä et näihin aletaan iskee tiukkoja vastaväitteitä, naurettavaa että joku muu sanelee miten pitäisi olla >8(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga❤ Luin sunkin postauksen ja sekin oli täyttä asiaa! Alkaa vähitellen ärsyttämään ulkopuolelta sanellut säännöt!

   Poista
 3. Noi on kaikki ihan hölynpölyä, mutta maksimekothan ja tietynlaiset haalarit pidentää eikä lyhennä? :D

  Okei eri asia on jos on lyhyt ja hieman tukeva, mutta mulla pitutta alle 160senttiä ja maksien kanssa jalat näyttää muutaman sentin pidemmältä.

  Nää on kyllä niin typeriä "sääntöjä". Varsinkin kun todellisuudessa mua lähemmäks kymmenen senttiä pidemmällä on samanpituset tai lyhyemmät jalat.. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, heitetään säännöt nurkkaan :) oon kuullut noiden maksien kohdalla kahta tarinaa ja huomannutkin kaksi totuutta:) Riippuu paljon vaatteen mallista millainen vaikutelma siitä tulee.

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!