Top Social

Itsetehty pitsa

perjantai 1. heinäkuuta 2016
itsetehty pitsa
Jep, mikäs olisikaan parempi pitsapäivä kuin klassinen pitsaperjantai! Siskoni ja Nalle tulevat luokseni täksi viikonlopuksi, ja ruokaa oli keksittävä jostakin perjantai-illaksi. Kauppaankaan ei viitsisi enää lähteä, ja kaapissakin on vain kanaa ja pöydällä yksi avokado, joka pitäisi syödä viimeistään kyseisenä iltana pois. Tutkailimme siskoni kanssa jopa Woltin ravintolavalikoimaa, mutta mieleistä ja kohtuuhintaista ateriaa ei meille sieltä löytynyt. Ehdotin, että tehtäisiin itse pitsa, ja siskoni tokaisi siihen vain: "Syö sää vaan sun paskaa pitsaa, siitä ei kuitenkaan tuu hyvää." 
itsetehty pitsa
Sillä hetkellä kun pitsa asteli ulos uunista, siskoni pyörsi sanansa välittömästi. ja alkoihan hän jo hieman innostua, kun kokosimme pitsaa yhdessä. Päätin jakaa tämän idioottihelpon pohjaohjeen teillekin, joka onnistuu jokaiselta varmasti (hei, jos se onnistuu multa, se onnistuu keneltä tahansa!)

Itsetehtyyn pitsapohjaan tulee: 
2 dl vettä
25g hiivaa (tai 11g kuivahiivaa)
hyppysellinen suolaa ja sokeria
ruokalusikallinen öljyä (jonka mä unohdin, hups)
jauhoja 

Uunissa noin 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Täytteeksi paistoin kanaa, pilkoimme sen jämäavokadon ja heitimme kaveriksi vielä parsakaalia pakkasen uumenista. Juustoraastetta ei tietenkään kaapissa ollut, mutta sen sijaan kuutioin tavallisia juustosiivuja.
DSC_0368
itsetehty pitsa
itsetehty pitsa
Vaikka yhdistelmä ei ollut mitä perinteisin, lopputulos maistui kummallekin paremmin kuin hyvin, eikä tuhtia pitsaa jaksanut syödä kuin yhden slicen (itselleni ei uponnut edes sitä). Tästä söisi siis hyvin vaikkapa neljä henkeä! Jos sullakin on siis kaapin perällä kaikkea epämääräistä, joista haluaisit eroon, helppo tapa ratkaista ongelma on pyöräyttää itse niistä pitsa!

Oletteko tehneet kotona pitsaa ja millä menestyksellä? Lähteekö kokeiluun? Lisää mun kokkailuja löydät täältä

PS. Korkeakoulujen yhteishaun tulokset julkaistiin tänään, ja mulla on niistä todella hyvät fiilikset! Mun instaa (@emmavilhelmiina_) seuraavat taitavatkin jo tietää, kuinka mulle kävi. 
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommeteista :)!