Top Social

Too much going on

tiistai 20. syyskuuta 2016
studying autumn
Mulla on ollut viime aikoina aivan liikaa meneillään. Päivä toisensa jälkeen vuorokaudesta ovat loppuneet tunnit siinä vaiheessa, kun saisin viettää pienen hetken vapaa-aikaa tai viimeistellä seuraavan päivän laskuharjoitukset. Syksy on ollut mulle suurien muutosten lisäksi ihan fyysisestikin tosi raskasta aikaa. Avaampa teillekin vähän tätä mun nykyistä tilannetta, koska siellä ruudun toisella puolella saatetaan ihmetellä esimerkiksi hidastunutta postaustahtia.

Suurin osa tavallisista päivistäni kuluu jotakuinkin näin: Herään 6.50 ja istun 8.15 luentosalissa valmiina jälleen uuteen päivään. Luennot loppuvat siinä 16 paikkeilla, ja työt alkavat usein siinä 14-16.15 välisenä aikana. Olen noin 22 maissa kotona, teen iltapesut ja koitan saada koulutehtäviä kasaan ja menen tunnin kuluttua nukkumaan. Sama kaava toistuu monta kertaa viikossa. Ei ehkä mikään unelmaelämä.

Tiedän, pitää olla iloinen, että on saanut töitä, mutta joskus taakka kasvaa liian suureksi. Kukaan ei jaksa kokonaista viikkoa ilman hetkeäkään omaa aikaa, se on oikeasti selvä. Ja kun olen viime vikkoina sanonut "ettei ole aikaa", se on tarkoittanut kirjaimellisesti sitä, etten ole pystynyt uhrata asialle päivässä kuin maksimissaan 15 minuuttia. Mielen on vallannut valtava stressi ja tiukka ja täysin joustamaton aikataulu on saanut positiivisuuteni todelliselle koitokselle. Olen jaksanut oikeastaan sen tiedon voimalla, että tämä on väliaikainen vaihe elämässäni. Vai onko?

Ajatukseni ovat risririitaisia. Pienet lisätulot eivät tekisi todellakaan pahaa, sillä opintotuen voimalla ei ihan kuuhun (tai kuun loppuun asti) mennä, mutta toisaalta en voi tappaakaan itseäni tällaisella elämäntavalla. Ja siitäkin olen saanut stressin aikaiseksi, omasta hyvinvoinnistani. Olen omistanut koulun liikuntatiloihin oikeudet jo useita viikkoja, mutta en ole ehtinyt mennä edes tutustumaan kunnolla tarjontaan. Saatika ulkoilemaan ja näkemään perhettäni, mikä on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ehdottoman tärkeää ainakin itselleni.

Erilainen opiskelutapa ja matemaattiset aineet ovat tuoneet myös omat haasteensa. Koulu vie vieläkin enemmän aikaa kuin ennen ja uusia asioita tulee joka tuutista kuin sieniä sateella. Työmäärä on huomattavasti suurempi kuin lukioaikoina, se on selvää. Dead lineja on joka toinen päivä, enkä haluaisi heti alussa jättää asioita puolitiehen. Välillä on kuitenkin ollut pakko priorisoida ja jättää osa tehtävistä pienemmälle huomiolle, mikä jää tällaista nyhtyriä harmittamaan.

Mitä yritän tällä sanoa? Olen kipeästi vapaa-ajan tarpeessa, mutta onneksi tilanne tasaantuu ensi viikon paikkeilla, kun kausiapulaisen työsopparini päättyy. Jatkoa mietin hieman ristiriitaisin fiiliksin. Vaikka ala ei varsinaisesti ollut mikää "for life" minulle, viihdyin hyvin ja avainten ja työvaatteiden palauttaminen lauantai-iltana tuntuu haikealta. En kuitenkaan usko, että elämääni mahtuu töitä juuri nyt. Enkä osaa sanoa, koska siihen mahtuisi seuraavan kerran, aika näyttää.
4 kommenttia on "Too much going on "
 1. Tsemppiä ja voimia syksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Kun saan arjen rutiinit kuntoon niin alkaa kiirekin helpottamaan :)

   Poista
 2. Vanha postaus, mutta löysin blogiisi ja teksti kolahti. Itse myös TTY:n opiskelijana voin samaistua. Opiskelin ja tein töitä toisen opiskeluvuoteni. Olin töissä lähes joka viikko n.4-16 tuntia. Jo tämä aiheutti arvosanojen laskua ja henkisen hyvinvoinnin huonontumista. Älä ota turhaa stressiä työskentelystä, en todellakaan suosittele sitä! Jaksoin vuoden työ+opinnot yhdistelmää, mutta tämän jälkeen lopetin työni, vaikka toista vuotta olisi tarjottu, sillä en olisi kestänyt vapaa-ajan puutetta enää päivääkään. On kestänyt hetki toipua stressistä ja unohdin itseni ja hyvinvointini kokonaan kun tavoitteenani oli vain suoritua.

  Välillä tuntuu, että kaikki muut ovat töissä, mutta toisaalta monet eivät ole. Eiköhän sitä ehdi kesällä ja valmistuttua työskentelemään niin paljon kuin vain jaksaa. Ota ilo irti opiskelijaelämästä! Aivan turhaa on kuluttaa itsensä burnoutin partaalle tässä vaiheessa. Tekniset opinnot ovat haastavia ja tulevat aina haastavammiksi mitä pidemmälle opinnoissa etenee. Itse ihmettelen miten jotkut jaksavat vuodesta toiseen työskentelyä ilman opintojen viivästymistä, mutta kaikki tekevät tyylillään.

  Menestystä opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kiva kuulla, että joku samaistuu! Itsekin uskon, että arvosanat alkaisivat kärsimään aikalailla, jos taas jatkaisin töitä. Nyt pitää nauttia :) Kiitos tsempistä, tilanne alkaa onneksi jo helpottamaan kun lopetin työt :) Oma hyvinvointi on kaikkein tärkeintä :)

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!