Top Social

5 x asia, jonka olisin tehnyt toisin

keskiviikko 8. helmikuuta 2017
P2071488

Moikka! Oikeastaan vihaan jossittelua, ja sitä kun asioita puidaan jälkikäteen sen sijaan, että toimittaisiin sillon, kun se on mahdollista. Joskus on varmasti hyvä kuitenkin pysähtyä ja miettiä, mitä olisi voinut tehdä toisin jälkikäteen ajateltuna. On kai parempi oppia omista mokista mielummin myöhään kuin ei milloinkaan! Tässä teille viisi asiaa, jotka itse tekisin jälkikäteen mietittynä toisin. Tämä postausidea on blongattu jostakin blogista, linkittäkää ihmeessä kommenttiboksiin muita samanlaisia, jos sellaisiin olette törmänneet :)

P2071404

1) En olisi ollut itselleni niin ankara
Olen usein ollut itselleni kohtuuttoman ankara. Vaadin itseltäni aina täydellistä suoritusta asiaan katsomatta huomioimatta usein todellisia realiteetteja. Ei kaikessa tarvitse onnistua, eikä kaiken tarvitse aina olla täydellisesti määräaikaan mennessä valmiina. Vähemmän tärkeissä asioissa voi välillä huoleti epäonnistua. Tässä asiassa minulla on vieläkin paaaljon opettelemista. 
P2071480

2) En olisi antanut heppoisesti anteeksi
Vaikka itse koen, että anteeksi antaminen on hyvä keino päästä yli esimerkiksi huonosta kohtelusta, olen usein antanut ihmisille hieman liiankin helposti anteeksi. Olen vain antanut anteeksi hymyn saattelemana, vaikka tilanne olisikin todellisuudessa vaatinut paljon syvällisempää pohdintaa ja osoitusta katumuksesta. Jatkossa koitan muistaa oman arvoni: minun ei tarvitse hyväksyä heppoisia selityksiä ja antaa aina heti anteeksi. 
P2071458

3) Olisin viettänyt monia hetkiä ilman sosiaalista mediaa
Vaikka hauskoissa tapahtumissa onkin kiva napsia kuvia muistoksi ja kuvata tilanteita snapchattiin, olisi jälkeen päin ajateltuna kannattanut mieluummin elää hetkessä ja unohtaa kokonaan some. Moni hetki menee ohi, kun tuijottaa vain kameran ruutua. Joskus tekee hyvää pysähtyä vain nauttimaan hetkestä: oli se sitten unelmien keikka tai aamubussi aamun ensimmäisten auringonsäteiden pilkottaessa. Joskus bussissakin on mukavaa istua täysin ilman musiikkiakin ja vain katsella maailman menoa.
P2071493

4) En olisi kiirehtinyt pois lukiosta
Lukiossa ollessani mietin, etten halua viettää siellä kolmea vuotta kauempaa, sillä edessä on vielä niin monta vuotta opiskelua, enkä halunnut viivyttää valmistumistani joskus tulevaisuudessa. Nykyään ymmärrän, kuinka pieni merkitys puolella lisävuodella olisi ollut. Monia kiinnostavia kursseja jäi käymättä, ja lukkarit olivat jakso toisensa jälkeen täpötäynnä. Olisin oikeasti voinut ottaa iisimmin, ja valmistua vaikkapa 3,5 tai 4:ssä vuodessa. Vuosi sinne tai tänne. 
P2071401

5) Olisin pitänyt ihostani parempaa huolta
Ihoni on ollut aina suhteellisen hyväkuntoinen, mutta olen silti laiminlyönyt sitä ihan huolella vuosien ajan. En ole saanut upotettua päivittäisiin rutiineihini ihon rasvausta, vaikkakin meikit poistan tunnollisesti joka ilta, sillä en voi sietää nukkumista meikit päällä. Ihoni ansaitsisi kuitenkin paljon parempaa kohtelua ja hoitoa, kuin mitä olen sille antanut. Oma syyni, sillä nykyään ihollani on paljon enemmän epäpuhtauksia ja punoitusta kuin ennen. Kuorinnat, syväpuhdistukset ja rasvaus olisi siis pitänyt ottaa rutiineihin jo ajat sitten. 
P2071490
asukuvat ottanut poikaystäväni
asu:
takki Gina Tricot, 2nd hand
neule Race Marine, 2nd hand
farkut Vero Moda (uudet!)
saappaat Nelly, 2nd hand
laukku Guess
pipo & huivi 2nd hand
kaulakoru 2nd hand
korvikset Primark

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
4 kommenttia on "5 x asia, jonka olisin tehnyt toisin"
 1. Kiva postaus! Mä niin yhdyn tohon somekohtaan... Onneks näin pääsykokeisiin luvun ohella tulee hyvin pistettyä se puhelin pois ja keskityttyä kerrankin muuhun kuin Instan rullailuun hah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 Toi some tuntuu olevan monen pahe! Mutta lähiaikoina oon monena päivänä ilokseni huomannut illalla kun oon ottanut kännykän esiin ja selannut instaa, että mun viimeset tykkäykset on aamulta :D Vihdoin alkaa kännykän räpläys vähentyä :)

   Poista
 2. Kiva postaus! Tunnistan itseni niin tuosta ykköskohdasta! Sitä on välillä liiankin ankara itselleen. Kukaan ei ole täydellinen, eikä tarvikaan olla. Sen kun sais vielä sisäistettyä, ettei asettais rimaa niin korkealle. :)

  Jenni's lullaby

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jenni!:) Itsellänikin juuri tuossa on vielä paljon opittavaa. Sitä kasaa itselleen helposti turhaa stressiä ihan tyhjänpäiväisistä asioista. Toki kannattaa tehdä parhaansa, mutta kaikessa ei tarvitse olla niin ankara :)

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!