Top Social

Hiukseni pidennysten jäljiltä

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017
P7070368

Kuten moni teistä varmasti muistaa, noin 1,5 vuotta sitten otin ensimmäiset hiustenpidennykseni Style Workshopissa Helsingissä (postaus pidennyksistä täällä) . Hiukseni ovat olleet vaaleat, hieman olkapäiden yli ulottuvat, ok-kuntoiset todella pitkään. Halusin kuitenkin vaihtelua ja sitä kuuluisaa volyymia hiuksiini, ja pidennykset olivat siihen oiva ratkaisu. Lopulta päädyin pitämään pidennyksiä päässäni kokonaisen vuoden, kunnes kaipasin jälleen vaihtelua, ja päätin luopua pidennyksistä ainakin joksikin aikaa. Pidennykset poistettiin ja tukkaan laitettiin hieman vaaleampaa ilmettä raidoilla vakiokampaajallani Katjalla Bläkissä Tampereen keskustassa. Hiusteni kevätuudistuksesta on postaus täällä.

Monilla on hiustenpidennyksistä sellainen kuva, että niillä saa takuuvarmasti omat hiukset pilalle: hiukset katkeilevat, latvat kuluvat ja niin edelleen. Itsekin suhtauduin pidennyksiin aluksi hieman varauksella, varsinkin kun omat hiukseni ovat niin hentoiset, etten halunnut niiden kärsivän pidennysrumbasta. Totuus pidennyksistäni paljastui kuitenkin heti ensimmäisessä huollossa: omat hiukseni voivat erinomaisesti, ja niin voivat edelleen vuoden pidennysten käytön jälkeen.
Ratkaisevaa omien hiusten kunnolta on mielestäni muun muassa hiuslaadulle sopiva kiinnitystapa, huolellinen ja oikeanlainen kiinnitys, hellävarainen poisto, sekä tietenkin jatkuva huoltaminen päivittäin. Itselleni laitettiin keratiinimikrosinetit, jotka sopivat hyvin liukkaalle hiuslaadulleni, ja pidennykset pysyivätkin päässä jopa yli kolme kuukautta ilman yhdenkään sinetin irtoamista. Kiinnitystapa oli siis hiuksilleni juuri sopiva. Pidennysten poistamiseen käytettiin siihen tarkoitettuja välineitä, joten omat hiukseni eivät vahingoittuneet poistossa.

P6200257

Näin kotona myös paljon vaivaa pidennysteni huoltoon. Harvensin hiusteni pesuväliä, etteivät pidennykset kuluisi turhaan, sekä hankin pidennyksille sopivat shampoot ja hoitoaineet. Annoin hoitoaineelle aina paljon aikaa vaikuttaa, vaikka kuinka olisi laiskottanut. Käytin myös tietenkin pidennyksille sopivaa luonnonharjasharjaa, jota käytän yhä edelleen. Hemmottelin hiuksiani myös säännöllisesti kosteuttavilla hiusmaskeilla. Yön ajaksi letitin hiukset löysälle letille. Kaiken kaikkiaan hoidin hiuksiani todella huolellisesti, mikä oli varmasti ratkaisevaa myös omien hiusteni kunnossa pysymisessä.

Nyt kevään ja kesän aikana olen jatkanut hyviksi kokemiani tapoja, joten hiukseni ovat kasvaneet hyvää vauhtia ja näyttävät terveiltä. Hiustenpidennyksillä pilatuissa hiuksissa kyse on todennäköisimmin vääränlaisesta kiinnityksestä, liian pitkästä huoltovälistä, huonolaatuisesta hiuksesta ja riittämättömästä hoidosta. Suosittelen siis tutustumaan erilaisiin vaihtoehtoihin kunnolla, ennen kuin hankkii pidennykset.

P5200539

Mulla olisi vinkata teille suhteellisen tuore nettisivu, hiustenpidennykset.org, jonne on koottu kattava tietopaketti erilaisista kiinnitystavoista ja muista asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon pidennyksiä hankkiessa. Sivuille on tulossa myös kattava listaus kampaamoista, jotka tekevät pidennyksiä kussakin kaupungissa. Sivustolla on myös parhaillaan menossa arvonta, jossa voi voittaa itselleen 150€ lahjakortin Nelly.com-verkkokauppaan. Kannattaa käydä osallistumassa 31.7 mennessä! 
6 kommenttia on "Hiukseni pidennysten jäljiltä"
 1. Samassa paikassa otin itsekin microkeratiinipidennykset ja hius on lähellä omaa kuin hiukset ovat slaavilaista laatua. Pidennyksissä on kahta väriä, tummanruskea ja vaaleampi punertavanruskea joka selvästi on huonompilaatuinen johtuen vaalennuksesta ennen värikäsittelyä. Sinetit pistelevät koko ajan päänahkaa ja kutittaa enkä siihen totu millään vaikka pidennyksen otosta on jo yli kuukausi! Hoidan hiuksiani oikeilla aineilla sekä harjaan. Mikä on omien hiusten kunto en vielä tiedä ja olen enemmän huolissani päänahan kunnosta kuin ei saa hiuksia huuhdella pää alaspäin mihin olen tottunut eikä päänahka saa ilmaa samalla tavalla kuin ilman pidennyksiä. Odotan nyt vaan että omat hiukset kasvavat niin pääsen eroon pidennyksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tosi harmi!:( Mullakin noin ensimmäisen vuorokauden ajan varsinkin nukkuessa tai johonkin nojatessa pidennykset painoivat päänahkaa, mutta päänahan kanssa ei tullut tuon ensimmäisen vuorokauden jälkeen mitään ongelmia ja totuin nopeasti hiusten painoon. Mullakin on päänahan kanssa ongelmia, se on todella kuiva, jopa atooppinen, mutta pidennykset eivät ainakaan pahentaneet sitä, vaan se pysyi täysin ennallaan. Ilmeisesti pidennykset ei sovi sun päänahalle, harmi juttu:( Mullakin oli pidennyksissä kahta eri sävyä, että saatiin lopputuloksesta mun omalle värille sopivampi, molemmat olivat siis vaaleita. Niiden kesken en huomannut laadussa eroa, mutta juuri tuo käsitteleminen tietysti saattaa vahingoittaa hiusta kuin hiusta :/ Ehkä sulle sopisi sitten paremmin jokin muu kiinnitystapa, jos joskus päädyt vielä kokeilemaan pidennyksiä. Toivotaan että päänahka elpyy ja omatkin hiukset ovat kunnossa pidennysten jälkeen!:)

   Poista
 2. Tosi kiva kuulla, ettei sulla hiustenpidennykset aiheuttaneet vauroita omaan hiukseen :) Liian usein tosiaan kuulee sitä, että pidennykset on enemmän tai vähemmän pilanneet omia hiuksia. Mulla oli itselläni jossain vaiheessa sinetit suunnilleen vuoden ajan putkeen, kun halusin ohuille hiuksilleni lisää volyymia. Hoidin hiuksia ohjeiden mukaan ja mielestäni hyvin ja pidennyksiä myös huollettiin ja ne poistettiin ihan asianmukaisesti. Ilmeisesti se kiinnitystapa ei kuitenkaan ollut mun hiuksilleni sopiva, sillä mun hiukset oheni ihan selkeästi sinettien poiston jälkeen. Ei paljon naurattanut siinä kohtaa, kun lopputulos oli vuoden takaista lähtötilannetta paljon surkeampi, mutta onneksi hiukset kasvavat ja uusia tulee lisää :) Myöhemmin käytin sitten ihan clip-on pidennyksiä silloin tällöin, kun halusin lisää sitä volyymia, mutta nykyään mennään jo ihan omilla hiuksilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei sinetit sopineet sulle ja hiukset kärsivät:( Tosi usein kuuleekin just tollasia kokemuksia :/ Ehkä sun hiukset olivat liian hennot sineteille, niinkuin itse epäilitkin :( Olen myös miettinyt klipsejen hankkimista esimerkiksi juhlia varten, sillä arjessa ne ainakin kuluttavat hiusta aikalailla. Mutta niinkuin sullakin, tällä hetkellä mennään omalla tukalla :)

   Poista
 3. Kiva kuulla että sulla on mennyt kaikki noin hyvin, allekirjoitan sen täysin että laitoista, poisottamisesta ja hoidosta se on pitkälti kiinni. Mulla ei ole koskaan ollut pidennyksiä mutta oon pariin otteeseen halunnut kyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistähän se juuri riippuu usein:) Toki myös hiuksen laadulla on myös oma vaikutuksensa, huonot synteettiset hiukset pilaa ja takuttaa varmasti omatkin! Mullakaan ei ollut koskaan ollut edes klipsejä ennen näitä, ja näistä jäi positiivinen kokemus, joskus siis ehkä uudelleen:)

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!