Top Social

Välineet kotitreeniin

torstai 20. heinäkuuta 2017
Moikka!

Nyt kun Antti on viikot armeijan leivissä ja minä yksin kotona, olen viettänyt huomattavasti enemmän aikaa urheillessa. Erityisesti kuntosali-innostus on ottanut ilmaa siipiensä alle, ja pikkusiskoni kanssa olemme hypänneet yhdessä kuntosalilla harva se päivä. Välillä tulee treenattua ihan kotioloissa tai ulkonakin, kuten viimeksi jakamassani treenipostauksessa. Tuossa viime kerran puistojumpassa ei juurikaan välineitä tarvita, mutta kotitreeniä varten multa löytyy kuitenkin muutama hyödyllinen väline kotoa.

välineet kotitreeniin

Omat treenivälineeni rajoittuvat muutamaan, mutta hyödylliseen tarvikkeeseen: urheiluvaatteiden ja -kenkien lisäksi omistan putkirullan, pehmeän alustan ja käsipainot. Näillä välineillä pääsee jo pitkälle, sillä yleensä mun kotitreeni painottuu kehonpainoliikkeisiin ja pitkiin sarjoihin voimaharjoittelun sijaan.

urheiluvaatteet ja -kengät

Omistan parit treenikengät, toisia käytän vain salilla/sisätiloissa, ja toisia muun muassa lenkeillä. Yleensä jos treenaan kotona sisällä takapihan sijaan, olen kokonaan ilman kenkiä. Kotona käytän myös mahdollisimman kevyttä treenivaatetusta, yleensä päällä on vain urheilurintsikat ja shortsit.

käsipainot

Käsipainot sain isältäni vasta pari päivää sitten, mutta nämä ovat olleet hankitalistalla jo pitkään. Nämä mun painot painavat noin 4,5 kiloa, mikä on oikein sopiva paino kotona puuhasteluun. Näistä saa hieman lisävastusta esimerkiksi askelkyykkyihin ja näillä voi tehdä kevyitä harjoitteita ylävartalollekin. Näistä on apua myös esimerkiksi vatsalihaksien treenaamisessa. Joskus tulevaisuudessa hankin mahdollisesti kattavamman setin painoja kotiin, mutta tällä hetkellä näillä pärjäilee todella hyvin.

Maton bongasin joskus kirppikseltä muutamalla kymmenellä sentillä, ja se onkin ollut hyödyllinen hankinta. Kova lattia on ajoittain epämukava esimerkiksi vatsalihaksia treenatessa, joten tästä pehmusteesta on ollut paljon iloa.

putkirullaus

Viime jouluna sain joululahjaksi putkirullan, jolla on kätevää rullailla treenien jälkeen telkkaria katsellessa. Monilta kuntosaleilta moinen vehje löytyykin, mutta usein olen liian kiireisenä liikenteessä, enkä ehdi jäädä rullailemaan treeenin päätteeksi. Se on hyvä hoitaa kotona illalla päivän päätteeksi. Tämäkin siis ihan näppärä hankinta.

Tässä olivat välineet, joita hyödynnän kotona treenaamisessa. Monia hyödyllisiä juttuja voisi toki vielä hankkia, mutta näillä pääsee jo pitkälle.
4 kommenttia on "Välineet kotitreeniin"
 1. Tässä oli kyllä tosi hyödyllisiä juttuja joilla pääsee jo pitkälle, putkirulla on mun ihan suosikki! Ite tykkään kotitreenissä käyttää myös kahvakuulaa tai laittaa koneelta bodycombat tunnin pyörimään ja tehdä perässä :)

  https://saraoonav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siellä on muitakin putkirullauksen ystäviä :) Kahvakuulakin on kätevä, sellaisen voisin hankkia seuraavaksi! Tuollaiset ohjatut tunnit on kyllä tosi jees, niistä saa kivasti energiaa ja ideoita :)

   Poista
 2. Multa löytyy aikalailla samanlaisia juttuja! Käsipainojen sijaan vaan mulla on kahvakuula :) en oo kotitreenaillut pitkään aikaan mutta ehkä pitäisikin koittaa innostua siitä uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kahvakuula olisi kyllä näpsäkkä! Mullakin kotitreenailu on aika kausiluontoista hommaa innostuksen kannalta :D

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!