Top Social

Kesäni Lidlissä

keskiviikko 30. elokuuta 2017
Lidl kesätyö

Kesäloma on ohi, ja meidän yliopisto-opiskelijoidenkin aika palata koulunpenkille on koittanut. Hassua näin jälkikäteen miettiä, etten ole puhunut työstä ollenkaan blogissa koko kesän aikana, vaikka se on ollut todella suuri osa mun kulunutta lomaa. Olen maininnut vain silloin tällöin, että olin töissä, mutta yhtään sen syvemmällä mun työmaailmassa te ette ole käyneet. Ehkä nyt olisi aika paketoida täällä blogissakin kulunut kesä myös töiden kannalta!

Viime keväänä työnhakuni oli ennenkuulumattoman laiskaa, ja taisin laittaa vaivaiset kolme hakemusta maailmalle. Oikeastaan kyse ei ollut laiskuudesta, vaan ajan puutteesta, sillä viime keväänä koulu verotti mun ajasta aivan valtavan siivun. Panostin kuitenkin kunnolla tekemiini hakemuksiin, ja kuin ihmeen kaupalla mua kuitenkin onnisti työmarkkinoilla, ja sain kutsun peräti kahteen haastatteluun. Lopulta päädyin Lidliin töihin kesäksi 2017, mulla kävi oikea tuuri. 

Lidl kesätyö

Lidl on ensimmäinen kesätyöpaikkani, jonne pääsin aivan ilman mitään suhteita. Esimerkiksi viime kesä tuli vietettyä kahvilassa Ojakadulla ja Citymarketissa kassalla, mutta molempiin paikkoihin minulla oli joitain siteitä -Eikä niissä tietenkään mitään väärää ole! Tämä kokemus oli kuitenkin tyystin erilainen, sillä laitoin hakemuksen netissä Lidlin kesätyöhakulomakkeen kautta, pääsin haastatteluun, ja pian jo puhelin soikin, että koskas sitä kirjoitetaan työsopimusta. Aika jännän erilaista, sillä yhtäkään paikkaa ei ole tullut aiemmin näin ”virallisia teitä” tai yleisestä massahausta.

Aloitin Lidlissä toukokuun viimeisellä viikolla, jota seurasi viikon perehdytysjakso. Tästä on pakko antaa pisteet Lidlille! Missään aiemmassa kesätyöpaikassa en ole saanut näin hyvää perehdytystä, vaikkakaan joitakin perehdytyksessä opetettuja taitoja ei olekaan tullut käytettyä. Mutta mieluummin näin päin, on mukavaa osata hieman extraa! Kouluttaja vietti kanssani koko viikon, ja kävimme yhdessä läpi asioita ihan käytännössä sekä tutustuttiin joihinkin asioihin teoriapohjalta. Uudessa työpaikassa on niin paljon mukavampi aloittaa, kun säännöt ja toimintatavat ovat selvät, eikä energiaa kulu niistä murehtimiseen. Osana perehdytystä tehtiin myös testejä tietokoneella, jossa varmistettiin, että kaikki on tullut opittua. Ja hyvä niin!

Lidl kesätyö
Kesätyöntekijöille nimettiin myymälässä omat kummit, vaikkakin koko porukka oli tosi mukavaa ja auttavaista. Apua saattoi pyytää keneltä tahansa, ja apua oltiin myös aina valmiita antamaan. 

Toinen erityisen hyvä piirre Lidlissä oli työkaverit. Meillä oli hyvä tekemisen meininki, ja kaikki olivat aina valmiita keskeyttämään omat tehtävänsä auttaakseen. Se toi paljon turvaa, varsinkin kun ensimmäiset päivät kassalla ja toki myymälänkin puolella hyllyttämässä ovat aika jännittäviä. Oli mukavaa huomata, ettei kukaan huokaile tai pyörittele silmiään hieman hassuillekaan kysymyksille, eli aina uskalsi kysyä ja pyytää apua. Porukka oli myös huumorintajultaan todella samanlaista, joten välillä aika erikoinenkin läppä lensi, ja olihan siinä välillä naurussa pidättelemistä. Taukohuoneessa sain välittömästi uusia keskustelukavereita toisista kesätyöntekijöistä aina esimiehiin asti. Kaikki olivat yhtä porukkaa.

Lidl kesätyö
Vaikka kassalla istuminen oli ennestään tuttua, sain Lidlissä paljon uutta tietoa ergonomiaan liittyen. Niskakivut eivät ole vaivanneet tänä kesänä!

Kassalla istuminen oli tullut minulle tutuksi jo edellisestä kesästä ja Citymarketista, mutta Lidlin kassoilla meno oli huomattavasti nopeatempoisempaa, josta pidin. Aika kuluu paljon nopeammin, kun kassalla on koko ajan asiakkaita ja siten tekemisen meininki. Toisaalta ajoittain työtehtävien yksipuolisuus väsytti, sillä koko päivän kassavuorot ovat aika raskaita niin asiakaspalvelun laadun ylläpitämisen kuin selän jaksamisen kannalta. Toisaalta kuluivat nekin päivät nopeasti, eikä kassalla istuminen ikinä mennyt pelkäksi kellon kyttäämiseksi. Mielestäni kassatyössä jaksaminen on pitkälti kiinni omasta asenteesta. Kun keskittyy palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin, ajoittain ihan unohtaakin, että tässähän ollaan töissä ja aikaa kuluu.

Pakko sanoa, että Lidl on tähänastisen työurani yksi mukavimmista työpaikoista. Sen tekivät niin hyvä työporukka, annettu vastuu, positiivinen ilmapiiri ja esimiesten kiitokset hyvästä työstä. Kuinka hyvä mieli jääkään, kun pitkän päivän päätteeksi esimies huikkaa ovelta: ”Kiitos paljon Emma!” Tai siitä, kun pääsee kotiin ja eteisessä odottaa yllätyslahjakortti Lidliin. 

Mulla kävi todellinen tuuri, että sain olla osa tätä kaikkea viime kesän ajan!  

4 kommenttia on "Kesäni Lidlissä"
 1. Kiva postaus! Itsekin olen tainnut vaan kerran olla töissä siten, että oon oikeasti hakenut sitä paikkaa. Muina kertoina, kuten nytkin, oon töissä suhteiden kautta. :D Tosiaan, kuten mainitsit, ei siinä ole mitään pahaa. Oli kiva kuulla sun kesästä ja työpaikasta! Blogeihin tarttettais enemmän tälläsia postauksia - voisivat auttaa seuraavia työnhakijoita. :)

  newdaysaara.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Saara!:) Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta! Oon itse hakenut vuosi vuodelta satoihin paikkoihin, mutta oikestaan koskaan ei ole onnistanut, mutta olen saanut kesäksi suhteiden kautta yleensä aina jotakin - ja hyvä niin!:) Tämä oli kuitenkin piristävä kokemus, sillä olin jo alkanut menettää uskoani tällaisiin massahakuihin. Siitä saa kummasti itseluottamusta, kun joku tuntematon vakuuttuu niin paljon, että haluaa palkata töihin:) Oon samaa mieltä myös tosta, että tällaisista aiheista olisi kiinnostavaa lukea muiltakin!

   Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!