Top Social

Postaustahti mietityttää

keskiviikko 18. lokakuuta 2017
syysaamu

Moikka! 

Viikko on hujahtanut tenttiviikon puitteissa, joten en ole ehtinyt uhrata oikeastaan ajatustakaan bloggailulle ja omalle ajalle tällä viikolla. Nenä kiinni kirjassa on siis painettu, mutta pian alkaa hellittää ja pääsen uuden jakson kimppuun.

Lukukausi on alkanut mulla aika vauhdikkaasti ja todella erilaisissa tunnelmissa, kuin vuosi sitten. Viikot ja päivät kuluvat pitkälti koululla, koska olenhan kesäkuuhun asti yksin kotona. Laiskistun, jos jään päiviksi kotiin makaamaan, joten koululle meneminen on yleensä tehokkaampi ratkaisu. En myöskään viihdy liiammin yksin, joten tulisin varmaan hulluksi, jos viettäisin päivät kotona keskenäni. Toki tiedän monia ihmisiä, joille sellainen järjestely sopii paremmin kuin hyvin, mutta minä en kuulu siihen porukkaan. Paljon kouluhommia on kuulunut siis mun syksyyn.

Välillä tulee mietityksi blogia postaustahdin kannalta, sillä tämä on ollut osa mun elämää jo monia vuosia, eikä mulle tulisi kuuloonkaan lopettaa bloggaamista. Siitä on vuosien saatossa tullut niin iso osa vapaa-aikaani, että en edes tiedä, mitä puuhastelisin, jos minulla ei olisi blogia. Kuitenkin välillä stressaannun postaustahdista. Se heittelee aika paljon viikko viikolta, vaikka tavoittelenkin tasaista postaustahtia.

Vaikka suunnittelenkin kalenteriin etukäteen postauksia ja kerään ideoita, minun on mahdotonta pitää tarkkaa postausaikataulua. Opiskelu on kuitenkin ensimmäinen prioriteetti, ja siihen kuluvaa aikaa on välillä vaikea arvioida: milloin viikon laskareihin uppoa tunteja enemmän kuin yleensä, milloin harkkatyö pitääkin olla valmis ensi viikolla. Näitä riittää. Koulu on kuitenkin jatkuvia dead lineja, mutta bloggaamisesta saan päättää minä itse.

Toki tiheämpi postaustahti olisi parempi. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että postaan mielummin laadukkaita, harkittuja, kauniisti kuvitettuja ja vaihtelevia postauksia, kuin syljen ulos puolen tunnin pikapostauksia joka päivä. Toki joskus postauksen toteuttamiseen ei kulu juuri puolta tuntia kauempaa, mutta silloin aihetta on muhiteltu mielessä jo päiviä, ellei jopa viikkoja tai kuukausia ja ajatukset ovat jäsentyneet helposti kirjoitettaviksi. Haluan postata vain tekstejä, joihin olen täysin tyytyväinen, eikä niiden julkaisu ala harmittaa heti päivän kuluttua. Panostan mieluummin siihen mitä teen.

Mitä mieltä te olette sopivasta postaustahdista? Onko laatu kuitenkin tärkeämpää kuin julkaisujen määrä?
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommeteista :)!