Top Social

Viime aikojen ostoksia

maanantai 4. joulukuuta 2017
Moikka!

Nyt on taas aika kurkata viime aikojen ostoksiin. Talvisia ja vähemmän talvisia ostoksia on kertynyt muutama, pääosin erilaisilta kirppiksiltä, niin netistä, kaverilta kuin ihan perinteisiltäkin kirppiksiltä. Mun tulee nykyään yhä harvemmin eksyttyä nettikauppohin ja kivijalkaliikkeisiin, osittain ihan tiedostaen. Todella usein kauppaan eksyessä löytää väkisinkin jotain kivaa ja omannäköistä, ja koska vaatteet, laukut, kengät ja korut ovat mun heikkous, löydökset löytävät usein tiensä ihan ostoskoriinkin asti - Ja ihan ymmärrettävästä syystä. Kaupat haluavat luoda tarpeita. Välttämällä kauppaan menemisen, välttää usein myös heräteostokset. Sama pätee nettikauppoihin, vaikkakin kiiden kiertäminen on entistä hankalampaa.

Mulla on tapana kirjata kalenteriin ylös uusia ostoksia, ihan tämän blogin takia, ja myös itseni takia. Sieltä on helppo hahmottaa kokonaisuutta omasta kulutuksesta. Nämä ostokset ovat noin kahden kuukauden ajalta, ja ilokseni sain huomata, että olen tehnyt vain yhdet heräteostokset kaupasta (en siis kirppikseltä) ja ostanut uutena alle kolmasosan näistä kaikista ostoksista. Aina vain suurempi osa mun vaatteista on siis ostettu käytettynä. Mun tavoite vaateostosten suhteen on minimoida uutena ostetut vaatteet, mutta onneksi on monia hyviä keinoja löytää kivoja ja ajankohtaisia vaatteita pienemmällä ympäristörasituksella ja edullisestikin. Mun omista suosikkishoppailupaikoista ja "shoppailuetiikasta" saisi oikeastaan ihan omankin postauksensa, joten jätetään loput pohdinnat sinne ja siirrytään nyt itse ostoksiin.

valkoinen pooloneule, ylipolven sukat
Ylipolvensukat Lidl / Valkoinen pooloneule Zadaa (H&M)

Omistin ennestään vaaleanpunaiset palmikkokoristeiset ylipolvensukat, mutta ne ovat jalkapohjista kuluneet aivan loppuun. Sattumoisin ruokaostoksilla löysin Lidlistä ylipolvensukkia, jotka päädyin ostamaan mustana ja viininpunaisena. Näille on näin talvella paljon käyttöä! Sukat maksoivat noin 2€/pari. Olen himoinnut talviasuihini korkeakauluksista pooloneuletta, joka myös lämmittäisi, vaikka asuun ei yhdistäsikään huivia. Juuri täydellinen luonnonvalkoinen neule löytyi Zadaasta 5€:n hintaan.

pikkumusta, juhlalaukku
Pikkumusta Vero Moda (YAS) / iltalaukku 2nd hand

Vuoden juhlakausi on kuumimmillaan, mutta vaatekaapistani puuttui "joka juhlan" pikkumusta. Löysin juuri sopivan yksilön Vero Modasta, mutta jätin sen kuitenkin jossain mielenhäiriössä kauppaan. Mekko jäi kuitenkin mieleeni, ja runsaan kuukauden kuluttua kyselin kaveriltani Inkalta (joka on siis Vero Modassa töissä), että sattuisiko kyseistä mekkoa vielä löytymään. Onnekseni mekko oli vielä saatavilla, ja kiikutin sen onnellisena kotiin. Mekko on jo nähnyt ensimmäiset juhlansa, ja olen kyllä supertyytyväinen tähän. Mun lähikirppikseltä Swapilta löytyi mekkoon täydellisesti sopiva iltalaukku. Mekko maksoi 55€ ja laukku muistaakseni jotain 2€ luokkaa. 

PC010675
Siniset housut Cubus (kaverilta) / Siniset farkut Gina Tricot (kaverilta)

Aina joskus kavereiden kanssa meidän tulee tsekattua toistemme kirppiskassit, ja yleensä niistä tarttukin jotain kivaa omaan vaatekaappiin. Jonkin aikaa sitten tongin läpi kaverini Emilian kirppiskassin, ja sieltä löytyikin monta kivaa vaatetta mulle. Ensimmäinen niistä on nämä siniset "suorat" housut. Kangas on ihanan siistin näköinen, ja housut onkin mulle juuri sopivat. Siniset farkut ovat puuttuneet mun vaatekaapista tosi pitkään, mutta nyt siihen tuli muutos. Itseasiassa siniset farkut sopii loistavasti mun vaatekaappiin, koska suosin paljon vaaleita ja yksivärisiä yläosia. Kaksi nappivalintaa siis.

vaaleanpunainen puffer takki
Puffer-takki BikBok

Te varmaan tiedättekin, minkä väriset takit ovat mun heikkous, haha! Mulla on oikeastaan jo aika laaja kokoelma erilaisia talvitakkeja, niin paukkupakkasille, leudommille keleille, juhliin ja arkeen. Tänä talvena kuitenkin ihastuin puffer-takkeihin, joten voihan eteiseen hankkia yhden moneen tilanteeseen sopivan takin. Tämä takki yhdistyy hyvin farkkujen kanssa kouluun (asukuvia täällä), sekä koiran ulkoilutukseen pakkasella. Näppärä ja suloinen takki siis. Tämä löytyi kaikenlisäksi alennuksesta ja maksoi 50€.

tummansininen jakku
Tummansininen jakku H&M (kaverilta)

Erilaiset jakut ovat kuuluneet mun pukeutumiseen jo vuosia, mutta viime aikoina olen joutunut laittamaan jakkuvarastoja hieman uusiksi. Kaverini kirppiskassista löytyi mun näköinen tummansininen rento jakku, joka sopii muun muassa hyvin kouluun vaikkapa topin tai t-paidan päälle heitettäväksi. Mun kaapista tuntuu löytyvän monenlaista toppia ja t-paitaa, mutta talvella ne vaativat kouluun jotain kaverikseen. Jakku on siihen hyvä vaihtoehto. 

paitoja, pörröneule
"kietaisu"paita Kirpputori Swap (BikBok) / pörröneule H&M (kaverilta) / sininen toppi (kaverilta)

Vaatekaappini kaipaa ehdottomasti lisää pitkähihaisia paitoja, ja löysinkin yhden lisää kirppikseltä perjantaina. Malli on kiva kietaisutyyppinen, ja se sopii hyvin niin farkkujen kuin vaikkapa hameenkin kanssa juhliin. Paita maksoi 4€. Kaverini kirppiskassista löytyi myös pari mulle sopivaa yläosaa, valkoinen ihanan pehmeä pörröneule ja vaaleansininen toppi. Neuleelle on tullut paljon käyttöä ja toppi soveltuu paremmin kevääseen. Se sopii mielestäni hyvin vaikkapa mustan hameen kanssa.

huiveja
Tummansininen huivi Pieces / Muut huivit Cubus (Facebook-kirppis)

Suurin osa mun huiveista on kuviollisia ja se tuottaa välillä ongelmia vaatteiden yhdistelyssä. Tarvetta on ollut yksivärisille perushuiveille, ja niitä olen kahminut ison pinon kuluneen alkutalven aikana. Päällimmäinen tummansininen huivi löytyi Hulluilta päiviltä 10€:lla. Se sopii loistavasti yhteen muun muassa sinisten nilkkureitteni kanssa. Muut isot Cubuksen huivit löysin Facebook-kirppikseltä yhteensä 10€:lla, ja päädyinkin yksi perjantai hakemaan ne myyjältä. Taisi olla mun ensimmäinen Face-kirppisostos! Nyt löytyy siis huiveja varmasti joka asuun. 


Tässä mun ostoksia tältä erää! Mikä oli sun lemppari? Mukavaa maanantaita kaikille ja tsemppiä uuteen viikkoon!

Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommeteista :)!