Top Social

Viime hetken vinkit Vanhojen tansseihin

perjantai 19. tammikuuta 2018
DSC_0380

Vanhojen tanssit alkavat olla jo ovella, ja muistan niin elävästi, kuinka paljon tuota päivää odotettiin. Itse ostin mekkoni jo puolta vuotta ennen tansseja sopivan löydettyäni, ja tanssilookin suunnittelu jatkui hartaasti pitkin syksyä ja talvea. Omat Vanhani olivat todella onnistuneet, ja innostuinpa tanssimaan vielä uudelleenkin seuraavana vuonna Antin Vanhojen tansseissa. Pääsin pyörähtelemään prinsessapuvussa oikein kaksin kerroin! Koska mulla on tuplakokemus tanssiaispäivästä, jaan teille parhaat vinkkini päivään sekä valmistautumiseen. Toivottavasti saat apua ja omasta prinsessapäivästäsi tulee ikimuistoinen!

DSC_0036


Varmista helman oikea pituus

Epäonnistumisia on tässä nähty ja paljon. Mikään ei pilaa tansseja yhtä varmasti, kuin liian pitkä helma mekossa, jolloin mekko on riekaleina pahimmassa tapauksessa heti ensiaskelten jälkeen. Varmista siis hameen helman pituus kenkien kanssa, ja kokeilen tanssiliikkeitä mekko päällä. Mahdollisesti kalliista mekosta ei aiheudu kuin pahaa mieltä ja turhaa jännitystä, mikäli tanssiessa pitää kaiken aikaa varoa kompastelemasta helmoihin. Säästät pitkän pennin ja saat nauttia päivästä täysillä, kun mekko on juuri oikeanmittainen.

DSC_0121800

Varmista mekon istuvuus

Toinen mahdollinen mekkokatastrofi koskee mekon istuvuutta. Tanssiminen on ikävää, jos huomio keskittyy mekon nykimiseen ylöspäin jokaisessa välissä, kun kädet vain ovat vapaat. Se on kamalannäköistä ja pilaa koko tanssikokemuksen. Ja jos luulet, ettei kukaan huomaa mekon nykimistä, olet väärässä – ylimääräinen liikehdintä näkyy katsomoon paremmin kuin arvaatkaan. Varmista siis, että saat mekossasi nyörit varmasti tarpeeksi kireälle, ja että yläosa pysyy paikallaan.

DSC_0389

Valitse sopivat kengät

Kengät ovat yksi mahdollinen kompastuskivi tansseissa. Monet tuntuvat suosivan korkeita, jopa reilusti yli 10 cm:n korkoja tanssikenkinä, mikä on mielestäni todella huono valinta. Liian korkeilla kengillä tanssiminen on ensinnäkin kömpelönnäköistä, vaikka osaisikin kävellä kyseisillä kengillä hyvin. Tanssiminen korkeilla koroilla on kuitenkin oma lajinsa. Lisäksi pitkä mekko peittää kengät suurimman osan ajasta, joten tuskailu korkeilla koroilla on vanhojen päivänä aivan turhaa. Oma valintani aikanaan osui nappiin, kun sain tanssikengät äidiltäni lainaan. Mikäli kengät ovat vielä valitsematta, mieti vielä kahdesti, millaisiin kenkiin päädyt.

DSC_0018

Varaa laukkuun kaikki tarvittava

Itselläni oli päivän ajan mukana pieni iltalaukku, jossa oli kaikki tarvittava päivää varten. Mukana oli muun muassa hakaneuloja, ja mikäli esimerkiksi mekko sattuisi hajoamaan, hakaneuloilla saa ihmeitä aikaan. Lisäksi laukussa oli rakkolaastareita hiertymiä varten, sillä päivän aikana tuli otettua askel, jos toinenkin. Laukussa kulkivat mukana myös tarvikkeet meikin ehostukseen, joihin kuului muun muassa huulipuna, puuteri, peitevoide ja ripsiliima. Näillä meikeillä pärjäsikin jo aika pitkälle. Myös hiusten ensiapua kannattaa varata mukaan, kuten pinnejä.

DSC_0513

Nauti päivästä!

Wanhojen päivästä kannattaa ottaa kaikki irti, se on vain kerran (okei, toisilla ehkä kaksi)! Ei kannata murehtia tanssiaskeleista tai jännittää tilannetta liikaa, ennalta hyvin harjoitellut tanssit sujuvat kyllä hyvin, eikä pikkumokilla ole oikeasti mitään merkitystä. Kunhan on valmistautunut hyvin kaikilla osa-alueilla, päivästä tulee varmasti ikimuistoinen!

Kuvissa näkyvä mekkoni on muuten myynnissä! Mikäli olet vielä mekkoa vailla, laita sähköpostia emma.lehtovaara@luukku.com! Hintaa saa tarjota!
2 kommenttia on "Viime hetken vinkit Vanhojen tansseihin"
  1. Ja mun kaikille hokemani käsky: Tanssi TÄYSILLÄ! Wanhat tanssitaan kerran (tai kaksi) elämässä ja niistä pitäisi nauttia täysillä, sillä kunnolla ja hyvällä fiiliksellä tanssittu tanssi näyttää aina sata kertaa paremmalta kuin sinnepäin ja pienesti tai ujosti tehty liike. Videoita ja kuvia saa sitten katsella jälkeenpäin hymyissä suin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin totta!! Kannattaa laittaa ehdottomasti kaikki taidot peliin :) Varsinkin kun esitystä katsotaan kaukaa, pienet liikkeet eivät näy minnekään. Tää on hyvä lisäys listaan:)

      Poista

Kiitos kaikista kommeteista :)!